Dobro došli na stranice tvrtke VIOP d.o.o.

Prikaži sve

Dobro došli na stranice tvrtke VIOP d.o.o.

Prigovor na novinski članak objavljen u e-listu Zagorje Internacional, od dana 08.08.2015. godine

VIOP d.o.o. u cijelosti donosi prigovor upućen na novinski članak „Dugovanja od tisuću kuna mogla su se riješiti nagodbom“, objavljenom u e-listu Zagorje Internacional, dana 08.08.2015., u kojemu su izrečene mnoge teške optužbe i insinuacije na račun poduzeća.

Pregrada, 10.08.2015.

KLASA: 406-01/15-01/10

URBROJ: 2214/3-01-15-01

VEČERNJI LIST

ZAGORJE INTERNACIONAL

n/p glavnog urednika Alana Brodara

n/p izvršnog urednika Mladena Mandića

PREDMET: Prigovor na novinski članak objavljen u e-listu Zagorje Internacional, od dana 08.08.2015. godine

Poštovani,

Ovim putem podnosimo službeni prigovor na novinski članak „Dugovanja od tisuću kuna mogla su se riješiti nagodbom“, objavljenom u e-listu Zagorje Internacional, dana 08.08.2015. godine i tražimo njegovu dopunu. U predmetnom članku novinar koji objavljuje pod akronimom (ab)te iznosi samo stajalište zagorske organizacije „ŽIVOG ZIDA“, namjerno ili nenamjerno, ali očigledno krši točku 6. Etičkog kodeksa hrvatskih novinara, u kojoj jasno stoji: „U svim novinarskim prilozima, pa tako i u komentarima i polemikama, novinar je dužan poštovati etiku javne riječi i kulturu dijaloga te uvažavati čast, ugled i dostojanstvo osoba ili skupina s kojima polemizira. Kada izvještava o temama o kojima postoje različita relevantna stajališta, a posebice kada se iznose optužujući navodi, novinar nastoji sva ta stajališta predstaviti javnosti.“. Objavom stajališta samo „ŽIVOG ZIDA“, zagorske organizacije, povrijeđeno je pravo i uskraćena mogućnost očitovanja VIOP d.o.o., kao druge strane navedene u članku, čime je prekršena predmetna odredba Etičkog kodeksa.Nadalje, novinar naslovom članka dodatno ističe njegovu isključivo senzacionalističku namjeru, koja je, ako je to bila namjera novinara, u potpunosti uspjela uskratom mogućnosti očitovanja VIOP d.o.o., čime je nanesena šteta ugledu i dobrom glasu VIOP d.o.o.

Navod kako su se „dugovanja od tisuću kuna mogla riješiti nagodbom, a ne isključivanjem“, te navode o „“nestručnoj, ali podobnoj upravi“, što u nastavku teksta novinar iznosi kao izjavu „ŽIVOG ZIDA“, bez traženja očitovanja od strane VIOP d.o.o., u potpunosti je jednostran i optužujući po VIOP d.o.o, i predstavlja još jednu u nizu povreda odredbi Etičkog kodeksa o ponašanju novinara, obuhvaćenu točkom 6. Zajedno sa navodom o socijalnoj neosjetljivosti, ova dva navoda pogrešno su javnost navela na trag kako VIOP d.o.o prema potrošačima nastupa jednostrano i bez mogućnosti bilo kakvog oblika dogovora, što je potpuna neistina, za što VIOP d.o.o. posjeduje materijalne dokaze u obliku sporazuma o obročnom plaćanju dugova i drugim oblicima pogodnosti.

Slijedom iznesenog, zahtijevamo da se sukladno točkama 1., 12., i 29. Etičkog kodeksa hrvatskih novinara u narednom broju lista objavi dopuna predmetnog članka, u kojoj stoji sljedeće:

Napominjemo kako VIOP d.o.o. izlazi maksimalno u susret neplatišama u podmirenju obaveza. Prvi korak u pokušaju namirenja računa je opomena, koja se korisniku šalje uz primjereni rok od 10 dana, i temeljem koje se obvezniku podmirenja duga nude opcije beskamatne otplate duga kao što je sporazumno plaćanje ili odgoda do 10 rata bez kamata, a ovisno o iznosu duga, takvih opomena se korisniku šalje i po nekoliko, sa istim navedenim uvjetima.

Ako se potrošač u cijelosti ogluši na prethodne opomene ili ne iskoristi jednu od ponuđenih opcija u ponudi, šalje mu se Obavijest o isključenju, koja sadrži uvjete istovjetne onima u opomeni, uz primjereni rok od 8 dana za plaćanje ili očitovanje o namjeri plaćanja duga. U svojem pokušaju rješavanja otplate duga potrošač se uvijek može javiti i zakazati sastanak u Upravi, te tamo osobno iznijeti svoju situaciju i dogovoriti opciju otplate. Smatramo da takvim poslovanjem ostvarujemo maksimalno korektan odnos spram potrošača koji ne mogu ili nisu trenutno u mogućnosti podmiriti svoj račun.

Nastavno na objašnjenje opcija otplate dospjelih dugova potrošača, ističemo kako isključenje podrazumijeva samo isključenje iz vodooopskrbnog sustava, a ne uskratu vode potrošaču, čime ne kršimo odredbe Kaznenog zakona. Od dana isključenja, potrošaču je još 10 dana besplatno na najbližem hidrantu omogućena količina od 70 litara vode dnevno (preporuka Svjetske zdravstvene organizacije) po članu kućanstva na temelju Potvrde o broju članova kućanstva,  svakog radnog dana u vremenu od 14 do 15 sati,“a tek nakon toga se počne naplaćivati.

S poštovanjem,

Anica Krušlin, oec.

                                                                       Direktorica VIOP d.o.o.

                                                                                                                                                      

Obavijest potrošačima

Poštovani potrošači,

U posljednjih nekoliko dana u Upravu VIOP d.o.o. zaprimili smo upite u vezi računa za vodu koji nisu isporučeni. Ovim putem ispričavamo se zbog problema sa dostavom računa, te Vas obavještavamo kako računi nisu isporučeni zbog problema našeg poštanskog operatera sa distribucijom. Također, obavještavamo potrošače koji još nisu dobili svoje račune za vodu da na blagajni mogu preuzeti kopije istih.

S poštovanjem,

Uprava

 

Otvoreno i predstavljeno izvorište B-2

DSC_5334DSC_5332

Povodom Dana Grada Pregrade, a u suradnji sa Gradom Pregrada, Vodoopskrba i odvodnja Pregrada (VIOP d.o.o.), distributer vode za pregradsko područje, organizirala je službeno otvorenje crpne stanice na svom novom izvorištu B-2. Otvorenje je obilježeno sa predavanjem o novoj ugrađenoj tehnologiji dezinfekcije na izvorištu, Aquagen sustavu i GENOX dezinficijensu te razgledavanjem postrojenja na samom izvorištu. Predavanju i razgledavanju sustava prisustvovali su, uz domaćine gradonačelnika grada Pregrade Marka Vešligaja, zamjenika Ivana Škrinjara i direktoricu Anicu Krušlin, brojni uzvanici: zamjenica ministra poljoprivrede Snježana Španjol, zamjenik župana Krapinsko-zagorske županije Anđelko Ferek-Jambrek, direktori poduzeća koja se bave vodoopskrbom – direktor Zagorskog vodovoda Mario Mihovilić, direktorica Humvio Anica Tepeš, distributeri vodovodne opreme Aqua promet d.o.o. (Zdenko Gospodnetić i Josip Trnski), predstavnici projektantskih tvrtki (Stjepan Kordek iz IGH), direktori drugih komunalnih i opskrbnih poduzeća (Darko Herak iz Humplina d.o.o., Zlatko Kantoci iz Niskogradnje Pregrada d.o.o.), predstavnici iz bankarskog sektora (Nevenka Cerovečki i Dejan Inkret iz PBZ-a), te zainteresirani građani.

„Ugradnjom nove tehnologije, Aquagen sustava, sa ekološki certificiranim dezinficijensom GENOX-om koji je potpuno siguran, 100% biorazgradiv, „zeleni“ dezinficijens, za dezinfekciju vode za ljudsku potrošnju, VIOP d.o.o. nastavlja s pružanjem kvalitetnijih usluga vodoopskrbe građanima na svom području, kroz daljnju modernizaciju, izgradnju i održavanje postojeće mreže. U razdoblju od 8 godina (2006. – 2014.), sveukupna vrijednost ulaganja u izgradnju i projektiranje vodoopskrbnih objekata na području grada Pregrade iznosi oko 38 milijuna i 700 tisuća kuna, od čega je 90% sufinancirano od strane Hrvatskih voda i 10% naših vlastitih sredstava, a vrijednost radova na izgradnji crpne stanice na izvorištu B-2 iznosi milijun i 600 tisuća kuna. Vjerujem da su ovi podaci dobar pokazatelj naših napora – da građanima grada Pregrade i područja koje kao distributer VIOP pokriva pružimo modernu vodno – komunalnu infrastrukturu kakvu zaslužuju.“, istaknuo je u svom pozdravnom govoru gradonačelnik grada Pregrade Marko Vešligaj.

Zamjenica ministra poljoprivrede Snježana Španjol, istaknula je „kako će primjena novih, bezopasnih ili minimalno opasnih tehnologija u vodoopskrbi postati standard sigurnosti, očuvanja okoliša i smanjenja posljedica po zdravlje ljudi i zajednicu. Dostupnošću sredstava iz europskih fondova, posebice za ruralni razvoj, gradovima i općinama otvaraju se novi izvori financiranja za razvoj vodoopskrbe i komunalne infrastrukture. Ovakva tehnologija potpuno je u skladu i sa turističkim konceptom Krapinsko – zagorske županije, kojim se županija promovira kao bajka na dlanu sa izrazito očuvanim okolišem i netaknutom prirodom.“

Zamjenik župana Krapinsko-zagorske županije Anđelko Ferek-Jambrek u svom obraćanju istaknuo je „važnost dobre suradnje državnih i županijskih institucija na razvoju dobre vodovodne strukture, kao i dobru suradnju sa vodoopskrbnim poduzećima na području županije, koja stanovnicima pružaju dobru pokrivenost i kvalitetnu uslugu. U daljnjem razvoju infrastrukture potrebno je još riješiti pitanja visokih zona vodoopskrbe, koja se rješavaju u suradnji sa vodovodima.“

DSC_5276DSC_5230

Stručnjaci iz tvrtke AQUAGEN d.o.o., Marijana Čiško i Antonio Čulo, održali su prisutnima predavanje o funkcioniranju aquagen tehnologije, uz isticanje značajnih prednosti sustava u pogledu tretiranja vode, sigurnosti, očuvanja okoliša i troškova. Nakon prezentacije stručnjaci su prisutnima podijelili prigodna pakiranja GENOX dezinficijensa te odgovarali na pitanja o radu i prednostima aquagen tehnologije u usporedbi sa sustavima koji se baziraju na kloru. Po završetku predavanja i pitanja, okupljeni su se uputili na samo izvorište na demonstraciju principa rada aquagen tehnologije, gdje su okupljeni mogli razgledati sam sustav i postavljati dodatna pitanja. Otvaranje je pokazalo da postoji velik interes za primjenu ovakve tehnologije. Aquagen tehnologija i GENOX dezinficijens primjenjuje se u jednom manjem dijelu Zagrebačkog holdinga već 5 godina, a od 2007. godine u Vodovodu Blato na otoku Korčula i još nekim manjim vodovodima i zatvorenim sustavima u prehrambenoj industriji i na farmama.

Moderni Aquagen sustav za dezinfekciju vode, jedini na području Krapinsko – zagorske županije, ima bolje sigurnosno-tehničke karakteristike u odnosu na uređaje s klorom pa je samim tim potpuno siguran u rukovanju i pogonu vezano uz zaštitu djelatnika i okoliša.

DSC_5299DSC_5323DSC_5329DSC_5325

Otvorenje izvorišta B-2 – najava

Za Grad Pregradu četvrti mjesec je oduvijek posebno značajan; mjesec u kojem Grad Pregrada slavi svoj Dan Grada, mjesec posebnih kulturnih i društvenih i edukacijskih događanja i manifestacija za građane i posjetitelje ujedinjenih pod imenom “Proljeće u Pregradi”.

izvorište B2xxDogađanjima se pridružuje i VIOP d.o.o. te povodom Dana Grada Pregrade, u suradnji sa Gradom Pregrada organizira službeno otvorenje izvorišta B-2, sa predavanjem o novoj ugrađenoj tehnologiji dezinfekcije na izvorištu, Aquagen sustavu, sa ekološki certificiranim dezinficijensom GENOX-om, za dezinfekciju vode za ljudsku potrošnju. Moderni Aquagen sustav za dezinfekciju vode, jedini na području Krapinsko – zagorske županije,  ima bolje sigurnosno-tehničke karakteristike u odnosu na uređaje s klorom pa je samim tim potpuno siguran u rukovanju i pogonu vezano uz zaštitu djelatnika i okoliša.

Službeno otvorenje održat će se 11. travnja (subota) 2015. godine, a sastoji se od dva dijela: od 14,00 do 15,00 sati stručnjaci iz tvrtke AQUAGEN d.o.o. održat će predavanje o funkcioniranju aquagen tehnologije, u Gradskoj vijećnici Grada Pregrade, Josipa K. Tuškana 2, a od 15,00 do 17,00 sati predviđen je obilazak i razgledavanje sustava i objekta B-2 na lokaciji Marka Tepeša 3, Pregrada.

Ovim putem VIOP d.o.o. poziva sve zainteresirane građane da nam se pridruže na otvorenju.

Skip to content